Endret: 19 sep 2019     Opprettet: 18 sep 2019

Råd om egenberedskap - sikker hverdag

Den planlagte strømutkoblingen 17. september satte meg på tanken på hvordan hver beboer selv kan klare seg selv uten strøm m.m. Så kom jeg over kampanjen "Sikker hverdag" som Direktoratet for samfunns sikkerhet og beredskap har gjennomført sammen med Oslo Kommune og nå andre kommuner i Norge.

Tenk igjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig. Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i flere dager, bør du være rustet til å klare deg selv noen dager.

Jeg anbefaler dere alle om å lese det som står på siden til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap for å selv være bedre rustet til å kunne klare seg fint uten strøm / vann. Nå bor vi såpass sentralt at det er kort vei til "vannhull" og "matstasjoner" (ref. butikker, gatekjøkken, restauranter, bar/pub), men man bør allikevel tenke litt over hva man kan ha hjemme og klare seg helt fint uten strøm / vann i en kortere periode.

https://www.sikkerhverdag.no/egenberedskap

Styret vil ikke ha noen lagret på vegne av borettslaget, det vil være opp til hver enkelt beboer og sørge for seg selv og ta rådene til ettertanke.

Mvh

Styret